Konkurrencedragt

Hos svømmespecialisten er vi specialister i konkurrencesvømning. Alle vores ansatte er selv svømmere indenfor forskellige kategorier af svømmeverdenen. Du kan derfor være sikker på at få god og helhjertet hjælp fra en erfaren svømmer, når du køber din konkurrencedragt hos os. Din konkurrencedragt er dit værktøj til at forbedre din præstation i vandet. Vælg derfor en dragt, der passer godt til din kropsform, svømmestil og personlige behov.

-20%
Limiteret model

Arena konkurrencedragter

Arena konkurrencedragter og jammers har været et synonym med succes siden Arena producerede de første konkurrencedragter for mere end 40 år siden. Nogle af verdens hurtigste svømmere har Arena konkurrencedragter som deres første valg, mens de træner og konkurrerer. Nuværende medlemmer af Team Arena inkluderer Adam Peaty, Sarah Sjöström og Chad le Clos, som er nogen af verdens bedste svømmere. FINA-godkendte produkter som Arena R-Evo One, Arena Powerskin Carbon Flex, Arena Powerskin Carbon Air, Arena Powerskin Carbon Ultra, og Arena Powerskin ST 2.0 er til den ambitiøse konkurrence svømmer.

Konkurrencedragter fra speedo

Hos Svømmespecialisten finder du Speedo konkurrencedragter til faste lave priser. Som en af verdens mest genkendelige svømmemærker er Speedo kendt for sine fremragende konkurrencedragter og bukser til elitesvømmere. Elitesvømmere, herunder Missy Franklin, Pernille Blume og Duncan Scott har alle valgt Speedos konkurrencedragter og bukser. Speedo har et imponerende udvalg af dragter og bukser og omfatter LZR Racer X og Racer Elite 2 tech modellerne. Du kan derfor være sikker på at få en god konkurrencedragt hvis du vælger en fra speedo.

Forskellen på en konkurrencedragt og en almindelig badedragt

Der er stor forskel på designet af en konkurrencedragt og en almindelig badedragt. En konkurrencedragt er specieldesignet til at øge svømmehastigheden og svømmerens ydeevne. De har ofte andre paneler og sømme, der hjælper med at reducere turbulens og forbedre strømningen i vandet. Badedragter kommer oftere i et større udvalg af designs og stilarter, hvor der er mere fokus på personlig stil.

Hvor mange konkurrencedragter skal man have?

Hvis du er ny i konkurrenceverdenen behøver du kun en enkelt konkurrencedragt. Det er først når du begynder at deltage i flere konkurrencer på en dag, at du kan begynde at overveje om du skal have en ekstra dragt. En konkurrencedragt er enormt svær at få på, når først den er våd. Så specielt hvis dine starttidspunkter ligger langt fra hinanden, vil du blive glad for at have to dragter.

5 ting du skal være opmærksom på når du køber en konkurrencedragt

Når du køber en konkurrencedragt er der flere ting du skal være opmærksom på. Vi har samlet de 5 vigtigste råd til dig her.

  • Pasform: det er utroligt vigtigt at du vælger en konkurrencedragt med perfekt pasform til din krop. En konkurrencedragt skal have en tætsiddende pasform for at reducere vandets modstand og forbedre din svømmeydeevne. Du vil derfor fornemme at dragten sidder en smule stramt på din krop men den må ikke være ubehagelig eller begrænse din bevægelsesfrihed. Det er derfor en god ide at prøve konkurrencedragten første gang du skal købe en. Vi står altid klar med personale der ved alt om konkurrencedragter og vi vil meget gerne guide dig, så du kommer hjem med den helt rigtige dragt til dig.

 

  • Materiale: gode konkurrencedragter er lavet af avancerede tekniske materialer, der er designet til at reducere modstand og øge hastigheden i vandet. Det er derfor en god ide at vælge en konkurrencedragt der er lavet af kvalitetsmaterialer som for eksempel polyurethan eller polyamid, da disse materialer er kendt for deres gode holdbarhed og vandafvisende egenskaber.

 

  • Design: selvom funktionaliteten vigtigst, kan du stadige fine konkurrencedragter i forskellige design og stilarter. Nogle svømmere foretrækker dragter med der dækker en stor del af kroppen, mens andre foretrækker mere åbne ryg- eller skulderstropløse design. Vælg en stil, der giver dig bedst bevægelsesfrihed og komfort. Det er en smagssag hvor meget eller hvor lidt man ønsker at ens konkurrencedragt skal dække en kroppen og det er derfor vigtigt, at du vælger en ud fra dine egne præferencer.

 

  • Godkendte konkurrencedragter: Når du deltager i officielle svømmekonkurrencer, så er der nogle regler og krav til dit konkurrencetøj. Det er derfor vigtigt at du sikre dig, at din konkurrencedragt overholder kravene til den konkurrence du vil deltage i. Nogle konkurrencer har meget specifikke krav til din konkurrencedragts design og materialer så sørg altid for at dobbelttjekke reglerne, inden du køber en dragt.

 

  • Vedligeholdelse: Din konkurrencedragt kræver speciel pleje for at bevare sin ydeevne og levetid. Det er derfor en god ide, at tjekke producentens anbefalinger for vask og opbevaring af din dragt. Der er for eksempel mange konkurrencedragter der ikke har godt af direkte sollys i længere tid ligesom at det er en god ide, at vaske din dragt efter brug. Da både klorvand og direkte sollys kan påvirke materialets holdbarhed og elasticitet.